Sök

Veganska & glutenfria syltkakor utan vitt socker

Mjuka och saftiga mandelskålar med krämig hallonsylt! En söt och somrig liten syltkaka som är helt vegansk, glutenfri och innehåller inget vitt socker. Syltkakorna är även enkla att baka och går hem hos hela familjen.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Veganska & glutenfria syltkakor utan vitt socker, av Anna Winér

Snabba, enkla och nyttiga syltkakor

Du bakar de nyttiga syltkakorna enkelt och snabbt i 4 steg. Inom 20 minuter är de klara och redo att ätas! Jag väljer alltid en sylt som endast innehåller frukt och bär, inget tillsatt socker eller sötningsmedel! Jag tycker de blir som godast då och blir en nyttigare kaka för hela familjen.

Veganska & glutenfria syltkakor utan vitt socker, av Anna Winér

Baka syltkakorna med barnen

Syltkakorna är perfekt att baka med barnen. Låt dem trycka ut degen i formar och klicka i sylt. Eller forma degen som roliga figurer! Degen till syltkakorna går fint att äta ogräddad, vilket kan vara bra med barn vid bakbordet.

Veganska & glutenfria syltkakor utan vitt socker, av Anna Winér
Skriv ut

Syltkakor

Du behöver:

  • 3 dadlar
  • 0,4 dl olja
  • 0,75 dl mandelmjöl
  • 0,75 dl havremjöl
  • Vatten
  • Sylt, av endast bär & frukt

Så gör du:

9 kakor

1. Mixa alla ingredienser, utom sylten, till en slät deg. Tillsätt vatten tills den går ihop.

2. Tryck ut degen i små formar, ca 9 stycken.

3. Tryck ett hål i mitten och fyll med sylt.

4. Grädda mitt i ugnen på 180 grader, 10 minuter.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook