Vårrensa hemma med 4S-metoden

Att rensa ut hemma kan kännas övermäktigt. Men det kan också, tro det eller ej, vara riktigt enkelt och roligt. I samarbete med Beambox har jag tagit fram en egen rensningsmetod som jag kallar för 4S-metoden.
Rensa hemma i samarbete med Beambox


Just nu: prova en låda HELT GRATIS HÄR

 

k9a9503-jpg.jpg

När jag och Anders flyttade ihop förra året var min plan att rensa ut ordentligt. Det blev tvärtom. Vi kom från varsitt hushåll med två stekpannor var. Istället för att välja de två vi tyckte bäst om sparade vi alla fyra. Och så gjorde vi med ALLT, vilket gjorde att det snabbt blev kaos i alla våra skåp och lådor.

stekpannor-3-jpg.jpg

Så när jag först hörde talas om BeamBox fick jag en aha-upplevelse. En tjänst som tar hand om de saker som jag fortfarande vill ha kvar, men inte har behov av just nu. En möjlighet att få överblick över allt jag har sparat och där jag enkelt kan beställa hem det jag behöver- när jag behöver det.

Prova en låda gratis
Är du intresserad av att prova på Beambox förvaringslösning utan någon förbindelse eller kostnad? Normalt pris är 39 kr/låda /månad, men just nu kan du prova-på en låda helt kostnadsfritt. Alltså leverans, hämtning och förvaring hur länge du vill är helt gratis.

Läs mer och prova en låda gratis här

beambox-22-jpg.jpg

Och när jag sen fick en samarbetsförfrågan från BeamBox svarade jag ja på stående fot. Äntligen en chans att få ordning i skåp och lådor en gång för alla.

Fast känslan av övermäktighet kvarstod. Var börjar man när varenda låda och skåp är överfulla och källaren är proppfull?

Eftersom jag går igång på smarta hacks i vardagen skapade jag min egen rensningsmetod som jag kallar för 4S-metoden i fyra enkla steg. Och ja: den är verkligen SUPERENKEL!

4 S-metoden i tre enkla steg

Steg 1
Det första du behöver göra är att välja ett övergripande område att börja med. Det kan exempelvis vara kökslådorna, badrumsprylarna, sällskapsspelen, barnkläderna, leksakerna etc.

Eftersom våren är här och vi knappt kommer in i garderoben började jag med det som kändes mest naturligt just nu: att rensa ut bland vinterkläderna. 

beambox-ho-g-jpg.jpg

Steg 2
Jag började med att ta ut alla vinterkläder. Sen delar man upp allt i fyra mindre S-högar, alltså Slänga, Sälja, Spara med Beambox och Skänka med Beambox. Ta upp ett plagg i taget, känn efter och lägg det i önskad hög tills den stora högen är uppdelad i fyra mindre. Och var ärlig mot dig själv. Har du använt plagget det senaste året? Kommer du använda det i framtiden? Är du osäker? Prova! Sitter det bra? Känns det bra?

alla-ho-gar-jpg.jpg
1. Slänga

I första högen placerar jag allt som är trasigt, icke komplett eller har fläckar som inte går bort. Det var med sorg i hjärtat som min röda, mjuka favoritkappa efter många års flitigt användande och stora hål fick hamna i den här högen. Här hamnade också singelvantar och ensamma tjockstrumpor.

sla-nga-jpg.jpg
2. Sälja

Jag föredrar att skänka bort kläder som jag inte längre använder och bara sälja få plagg som jag hållit extra kärt eller kanske betalat lite mer för. Jag älskar fortfarande min leopardkappa, men inser att jag inte använt den på hela vintern. Mina skinnhandskar känns för trånga.

sa-lja-jpg.jpg
3. Spara med Beambox

Nu kommer vi in på det fina i kråksången. Beambox är alltså en smart förvaringslösning för allt som du vill ha kvar, men inte får plats med hemma. De tillhandahåller tomma lådor som de lämnar vid din dörr och sedan hämtar upp när du har fyllt dem.

spara-jpg.jpg

Och det bästa av allt. När lådorna kommer till Beambox lager så fotograferas ALLT låda för låda och hamnar i ditt personliga arkiv. När du sedan vill ha något ”klickar” du bara hem det, så levereras det inom ett dygn direkt till din dörr. SÅ enkelt och smidigt!

beambox-appen-jpg.jpg

”Men vad händer om jag behöver något snabbt?” undrar kanske du. Jo, då är sakerna bara ett klick och max 24 timmar bort. Dessutom ingår det en hemkörning i månaden. Och ja: du kan också beställa hem enskilda saker, som en sovsäck eller favoritjackan, vid behov. 

4. Skänka via Beambox och Myrorna

I den fjärde och sista högen lägger jag allt som är helt och rent, men som jag inte längre använder. Och här kommer något som är riktigt smart. För att underlätta miljövänliga och hållbara val i hemmet har Beambox ett samarbete med Myrorna. När man beställer via Beambox så får man därför också med en Skänka-låda som man kan fylla med saker som man vill ge bort. 

ska-nka-jpg.jpg

Steg 3
Ja, nu är du färdig med ditt första rensningsprojekt. Och visst var det enkelt!

När du har packat dina lådor beställer du upphämtning och sen är allt klart. Beambox-lådorna och Skänka-lådan hämtas upp samtidigt vid din dörr. Beambox-lådorna går till förvaringen, medan skänka-lådan går vidare till Myrorna.

beambox-myrornas-2-jpg.jpg

Nu när jag vet hur enkelt det är och vilken bra överblick jag har fått kommer jag metodiskt välja ett område i taget och steg för steg få ett luftigare och härligare hem. 

Nästa område blir köket. Tre elvispar, fyra stekpannor, tio bakbunkar och två våffelmixer som gick ut 2014 känns lite overkill när jag tänker efter.

Prova en låda gratis
Är du intresserad av att prova på Beambox förvaringslösning utan någon förbindelse eller kostnad? Normalt pris är 39 kr/låda /månad, men just nu kan du prova-på en låda helt kostnadsfritt. Alltså leverans, hämtning och förvaring hur länge du vill är helt gratis.

Läs mer och prova en låda gratis här

k9a9573-jpg.jpg

———————-

Tyckte du att 4S-metoden var smart? Dela gärna med dina vänner genom Facebook-knappen nedanför!

 

Följ FixaSjälv på Facebook

Följ FixaSjälv på Instagram

 

Skaparglädje i samarbete med Panduro
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

34 smarta städhacks

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x