![turkiskpepparglass-artikel-jpg.jpg](https://i0.wp.com/fixasjalv.se/app/uploads/sites/5/2016/09/turkiskpepparglass-artikel-jpg.jpg?ssl=1)
![turkiskpepparglass-3-jpg.jpg](https://i0.wp.com/fixasjalv.se/app/uploads/sites/5/2016/09/turkiskpepparglass-3-jpg.jpg?resize=760%2C430&ssl=1)
Fram med Turkisk peppar och vaniiljvisp. Jag tycker att en halv påse Turkisk peppar (75 g) är lagom till ett paket Vaniljvisp (2,5 dl).
![turkiskpepparglass-4-jpg.jpg](https://i0.wp.com/fixasjalv.se/app/uploads/sites/5/2016/09/turkiskpepparglass-4-jpg.jpg?ssl=1)
Håll i dina godisar i en plastpåse.
![turkiskpepparglass-5-jpg.jpg](https://i0.wp.com/fixasjalv.se/app/uploads/sites/5/2016/09/turkiskpepparglass-5-jpg.jpg?ssl=1)
Krossa försiktigt med en hammare. Ett tips för att påsen inte ska gå sönder av de hårda karamellbitarna är att ha ett smörpapper mellan hammaren och påsen.
![turkiskpepparglass-6-jpg.jpg](https://i0.wp.com/fixasjalv.se/app/uploads/sites/5/2016/09/turkiskpepparglass-6-jpg.jpg?ssl=1)
Vispa vaniljvispen.
![turkiskpepparglass-7-jpg.jpg](https://i0.wp.com/fixasjalv.se/app/uploads/sites/5/2016/09/turkiskpepparglass-7-jpg.jpg?ssl=1)
Lägg lite Turkisk peppar-kross i botten på dina formar.
![turkiskpepparglass-8-jpg.jpg](https://i0.wp.com/fixasjalv.se/app/uploads/sites/5/2016/09/turkiskpepparglass-8-jpg.jpg?ssl=1)
Tänk lasagne. Alltså varva lager. Jag tycker tre godislager och två vaniljvisplager är lagom.
![turkiskpepparglass-9-jpg.jpg](https://i0.wp.com/fixasjalv.se/app/uploads/sites/5/2016/09/turkiskpepparglass-9-jpg.jpg?ssl=1)
I med pinnarna. (jag borde nog lagt i pinnarna i de ”riktiga glassformarna” innan jag hällde i smeten, men det kom jag på först efteråt och det här gick bra också).
![turkiskpepparglass-10-jpg.jpg](https://i0.wp.com/fixasjalv.se/app/uploads/sites/5/2016/09/turkiskpepparglass-10-jpg.jpg?ssl=1)
Nu kommer den svåra biten. Att vänta. Medan glassen fryser i minst två timmar.
![turkiskpepparglass-11-jpg.jpg](https://i0.wp.com/fixasjalv.se/app/uploads/sites/5/2016/09/turkiskpepparglass-11-jpg.jpg?ssl=1)
Håll formen under varmt vatten i 5 sekunder om den har svårt att lossna.
![turkiskpepparglass-12-jpg.jpg](https://i0.wp.com/fixasjalv.se/app/uploads/sites/5/2016/09/turkiskpepparglass-12-jpg.jpg?ssl=1)
Glasstajm!
![turkiskpepparglass-13-jpg.jpg](https://i0.wp.com/fixasjalv.se/app/uploads/sites/5/2016/09/turkiskpepparglass-13-jpg.jpg?ssl=1)
![turkiskpepparglass-2-jpg.jpg](https://i0.wp.com/fixasjalv.se/app/uploads/sites/5/2016/09/turkiskpepparglass-2-jpg.jpg?resize=760%2C430&ssl=1)
————————————–
Tipsa gärna dina vänner om den här Turkiska peppar-glassen. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här