Fram med Turkisk peppar och vaniiljvisp. Jag tycker att en halv påse Turkisk peppar (75 g) är lagom till ett paket Vaniljvisp (2,5 dl).
Håll i dina godisar i en plastpåse.
Krossa försiktigt med en hammare. Ett tips för att påsen inte ska gå sönder av de hårda karamellbitarna är att ha ett smörpapper mellan hammaren och påsen.
Vispa vaniljvispen.
Lägg lite Turkisk peppar-kross i botten på dina formar.
Tänk lasagne. Alltså varva lager. Jag tycker tre godislager och två vaniljvisplager är lagom.
I med pinnarna. (jag borde nog lagt i pinnarna i de ”riktiga glassformarna” innan jag hällde i smeten, men det kom jag på först efteråt och det här gick bra också).
Nu kommer den svåra biten. Att vänta. Medan glassen fryser i minst två timmar.
Håll formen under varmt vatten i 5 sekunder om den har svårt att lossna.
Glasstajm!
————————————–
Tipsa gärna dina vänner om den här Turkiska peppar-glassen. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här