Sök

Het glass av Turkisk peppar

FILM + STEG-FÖR-STEG-BILDER. Tycker du som jag att kombinationen len vanilj och hettande saltlakrits är magisk? Då ska du testa den här enkla glasen gjord på bara två ingredienser.

Se videon nedan
1

Fram med Turkisk peppar och vaniiljvisp. Jag tycker att en halv påse Turkisk peppar (75 g) är lagom till ett paket Vaniljvisp (2,5 dl).

2

Håll i dina godisar i en plastpåse.

3

Krossa försiktigt med en hammare. Ett tips för att påsen inte ska gå sönder av de hårda karamellbitarna är att ha ett smörpapper mellan hammaren och påsen.

4

Vispa vaniljvispen.

5

Lägg lite Turkisk peppar-kross i botten på dina formar.

6

Tänk lasagne. Alltså varva lager. Jag tycker tre godislager och två vaniljvisplager är lagom.

7

I med pinnarna. (jag borde nog lagt i pinnarna i de "riktiga glassformarna" innan jag hällde i smeten, men det kom jag på först efteråt och det här gick bra också).

8

Nu kommer den svåra biten. Att vänta. Medan glassen fryser i minst två timmar.

9

Håll formen under varmt vatten i 5 sekunder om den har svårt att lossna. 

10

Glasstajm! 

--------------------------------------

Tipsa gärna dina vänner om den här Turkiska peppar-glassen. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook