Twix cookie cups: veganska & glutenfria

Twix cookie cups! Tänk krispigt skal, seg nötkola och len choklad med lite flingsalt på. Självklart både veganska, glutenfria och utan tillsatt socker.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Twixcookies

Du behöver

  • Kex:
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • 2 msk fibersirap
  • 1 msk smält kokosolja
  • ca. 0,5 msk vatten
  • Kola:
  • 1 dl vegetabilisk mjölk eller grädde
  • 5 msk mandelsmör
  • 2,5 msk fibersirap
  • Topping:
  • Choklad, sockerfria och vegansk
  • Kokosolja, neutral
  • Flingsalt

Så gör du

Kex:
1. Mixa samman alla ingredienser till kexen. Tryck ut degen i formar och grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 15 minuter. Jäser degen så tryck till kakorna med en sked precis när du tagit ut dem. De blir hårda när de kallnat.

Kola:
2. Koka upp ingredienserna till kolan ca 2 minuter. Rör hela tiden och tag sedan av från värmen och häll kolan i kakorna. Ställ kallt.

3. Smält ihop choklad och lite kokosolja och häll ovanpå på kakorna när de är kalla. Servera tinade och förvara i kylen.

Tips! Hur många det blir beror på hur stora formar du använder och hur mycket fyllning som får plats.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

twix-cookie-cups-anna-winer-04-jpg.jpg

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Sockerfri och veganska kladdkaksbrownie

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x