Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Twixcookies
Du behöver
- Kex:
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl glutenfritt havremjöl
- 2 msk fibersirap
- 1 msk smält kokosolja
- ca. 0,5 msk vatten
- Kola:
- 1 dl vegetabilisk mjölk eller grädde
- 5 msk mandelsmör
- 2,5 msk fibersirap
- Topping:
- Choklad, sockerfria och vegansk
- Kokosolja, neutral
- Flingsalt
Så gör du
Kex:
1. Mixa samman alla ingredienser till kexen. Tryck ut degen i formar och grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 15 minuter. Jäser degen så tryck till kakorna med en sked precis när du tagit ut dem. De blir hårda när de kallnat.
Kola:
2. Koka upp ingredienserna till kolan ca 2 minuter. Rör hela tiden och tag sedan av från värmen och häll kolan i kakorna. Ställ kallt.
3. Smält ihop choklad och lite kokosolja och häll ovanpå på kakorna när de är kalla. Servera tinade och förvara i kylen.
Tips! Hur många det blir beror på hur stora formar du använder och hur mycket fyllning som får plats.
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>