Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Twixcookies
Du behöver
- Kex:
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl glutenfritt havremjöl
- 2 msk fibersirap
- 1 msk smält kokosolja
- ca. 0,5 msk vatten
- Kola:
- 1 dl vegetabilisk mjölk eller grädde
- 5 msk mandelsmör
- 2,5 msk fibersirap
- Topping:
- Choklad, sockerfria och vegansk
- Kokosolja, neutral
- Flingsalt
Så gör du
Kex:
1. Mixa samman alla ingredienser till kexen. Tryck ut degen i formar och grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 15 minuter. Jäser degen så tryck till kakorna med en sked precis när du tagit ut dem. De blir hårda när de kallnat.
Kola:
2. Koka upp ingredienserna till kolan ca 2 minuter. Rör hela tiden och tag sedan av från värmen och häll kolan i kakorna. Ställ kallt.
3. Smält ihop choklad och lite kokosolja och häll ovanpå på kakorna när de är kalla. Servera tinade och förvara i kylen.
Tips! Hur många det blir beror på hur stora formar du använder och hur mycket fyllning som får plats.
![twix-cookie-cups-anna-winer-04-jpg.jpg](https://i0.wp.com/fixasjalv.se/app/uploads/sites/5/2020/06/twix-cookie-cups-anna-winer-04-jpg.jpg?ssl=1)
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>