Årets semla – en uggla
Vanliga semlor är gott. Ugglesemlor är snäppet godare. En semla i form av en uggla väcker garanterat uppmärksamhet! Och det bästa är, att de är riktigt enka och snabba att göra.
De här ugglesemlorna är skapade av fantastiska Merja som driver @silverodlan1 på instagram.
Börja med att skära bort ett lock på varje semmelbulle och fyll bullen precis som vanligt, med mandelmassa och grädde…
… eller till exempel med Nutella och grädde, såsom på bilden nedan.
Sedan börjar det roliga! För varje uggla behövs, förutom bullen och fyllningen, även följande:
Två Toffifee-praliner till ögon.
Två sockerögon till pupiller. Finns bl.a. här på Panduro.
En orange Nonstop till näbb.
En skumbanan till fötter.
Ett godissnöre till tofsar.
Dessutom behövs en rund tandpetare per uggla, för att sätta fast fötterna med. För att limma på pupillerna på ögonen, kan man använda sig av ätbart lim (på bilden), kristyr eller smält choklad.
Skär bort en tredjedel av locket. Skär loss två vingar vid sidorna.
Limma på pupillerna på ögonen.
Dela varje skumbanan till två fötter. Klipp till klorna med en sax. Stick in en halv tandpetare i varje fot och montera fötterna vid sidan av bullen, enligt bild.
Tryck försiktigt i ögonen bredvid varandra i grädden.
Tryck in näbben mellan ögonen. Lägg magen och vingarna på plats.
Klipp till sist korta bitar av godissnöre. Lägg ihop bitarna fyra och fyra, och pilla in toffsen i grädden, under varje öga.
Servera ugglorna genast.Och glöm inte påminna gästerna om att fötterna sitter fast med tandpetare.
Vill du förbereda fikat i förväg, kan du förbereda allt förutom näbben och ögonen som du sätter på strax innan serveringen. Godiset smälter efter bara någon timme när det varit i kontakt med grädden.
————————————–
Tipsa gärna dina vänner om de här söta uggle-semlorna. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Merja/Silverödlan på Instagram: klicka här