Semlor och våfflor i all ära, men tro det eller ej, våffelsemlor är faktiskt ÄNNU GODARE. I alla fall om du frågar mig. Jag tror att det är när smörig och frasig kardemummavåffla möter len vaniljgrädde och söt mandelmassa som får smaklökarna att dansa disco.
Låt våfflorna svalna på ett galler så behåller du dem frasiga och goda.
Filmen och receptet kommer från Land.se och används enligt överenskommelse med dem. Kolla för övrigt in deras avdelning Fixat som är en stor favorit hos mig. En massa roliga pyssel och DIY:s som du enkelt fixar själv.
Våffelsemla
Du behöver:
- VÅFFLA
- 125 gram smör
- 2 dl mjölk
- 4 dl mjöl
- 2 ägg
- 1 tsk bakpulver
- 2 dl iskallt vatten
- 1/2 msk nymald kardemumma
- FYLLNING
- 100 g mandelmassa
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk vaniljsocker
Så gör du:
10-12 VÅFFLOR
- Smält smöret, låt svalna
- Vispa ihop mjöl, mjölk, ägg, bakpulver och kardemumma
- Häll i smöret och vattnet
- Grädda och förvara på galler för att behålla dem frasiga
- Mjuka upp mandelmassan genom att röra i 1 msk av den ovispade grädden
- Vispa grädden ihop med vaniljsockret
- Bred en klick av mandelmassan över ett nygräddat våffelhjärta och toppa med vaniljgrädde
- Lägg slutligen på ett våffelhjärta som lock och strö över florsocker
- Mums!
Inom kort kommer fler roliga och twistade versioner av vår härliga semla här på Fixa Själv. Glöm inte att följa Fixasjälv på Facebook och Instagram så missar du inget.
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
————————————–
Tipsa gärna dina vänner om de här härliga semmelvåfflorna. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.
[…] 1. Semla som våffla […]