Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Vaniljgrottor
Du behöver
- Deg:
- 2 dl mandelmjöl
- 2 dl glutenfritt havremjöl
- 4 msk fibersirap eller valfri sirap
- 2 msk mält neutral kokosolja
- 1 msk vatten
- Vaniljkräm:
- 2 dl mandelmjölk
- 1-1,5 msk potatismjöl
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 3 msk sötning t.ex. fibersirap eller yaconsirap
- 4 tsk vegetabiliskt smör
Så gör du
30 små
Deg:
1. Mixa samman ingredienserna och tryck ut degen i smorda silikonformar. Gör en urgröpning i mitten. Ställ i kylen
Vaniljkräm:
2. Sjud mjölk och potatismjöl i en kastrull på medelvärme. Rör hela tiden tills det tjocknat. Tag av från plattan och rör i vaniljpulver, sötning och smör.
Montering:
3. Låt krämen svalna något innan du tar ut kakorna från kylen och fyller urgröpningen med vaniljkrämen.
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>