Sök

Vegansk vaniljgrottor utan gluten & utan ugn

Dessa små söta grottorna smakar som vaniljhjärtan men bakas utan ugn! Riktigt enkla och både glutenfria, mejerifria, veganska och utan tillsatt socker.

Vegansk vaniljgrottor utan gluten och utan ugn, av Anna Winér
Skriv ut

Vaniljgrottor

Du behöver

  • Deg:
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl glutenfritt havremjöl
  • 4 msk fibersirap eller valfri sirap
  • 2 msk mält neutral kokosolja
  • 1 msk vatten
  • Vaniljkräm:
  • 1-1,5 msk potatismjöl
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 3 msk sötning t.ex. fibersirap eller yaconsirap
  • 4 tsk vegetabiliskt smör

Så gör du

30 små

Deg:

1. Mixa samman ingredienserna och tryck ut degen i smorda silikonformar. Gör en urgröpning i mitten. Ställ i kylen

Vaniljkräm:

2. Sjud mjölk och potatismjöl i en kastrull på medelvärme. Rör hela tiden tills det tjocknat. Tag av från plattan och rör i vaniljpulver, sötning och smör. 

Montering:

3. Låt krämen svalna något innan du tar ut kakorna från kylen och fyller urgröpningen med vaniljkrämen.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Vegansk vaniljgrottor utan gluten och utan ugn, av Anna Winér

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook