Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Pepparkaksmuffins
6st
Detta behöver du
Muffins:
- 1,5 dl mandelmjöl
- 4 tsk kokosmjöl
- 1 msk pepparkakskrydda
- 1 tsk bakpulver
- 2 krm fiberhusk
- 1 msk fibersirap
- 1 dl vegansk mjölk
- 4 msk olja
Vaniljtopping:
- 100 g cashewnötter
- 3 msk neutral kokosolja, smält
- 0,5 dl vatten
- Steviadroppar med vaniljsmak
Så gör du
Muffins:
1. Blanda de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig. Vispa sedan ihop till en slät smet.
2. Fördela smeten i formar och grädda mitt i ugnen 15-20 minuter på 175 grader. Låt svalna.
Vaniljtopping:
3. Lägg cashewnötter i kokande vatten, stäng av värmen, sätt på ett lock och låt stå i 15 minuter.
4. Häll av vattnet och mixa cashewnötterna slätt med kokosolja, vatten och steviadroppar. Spritsa på de svala muffinsen eller kyl den en stund först om den är för lös.