10 smarta vattenmelonshacks

Älskar du, som jag vattenmelon? Här kommer 10 smarta hacks , recept och serveringstips som tar din vattenmelon till nya höjder i sommar.
header-jpg.jpg

1. Välj rätt vattenmelon

Innan vi går in på serveringstips och recept gäller det ju att ha en bra vattenmelon att utgå ifrån. Med de här FYRA enkla knepen väljer du en fin vattenmelon VARJE GÅNG.

4 melonhacks för att hitta bästa melonen >>

 

2. Ät vattenmelon utan kladd

Jag har testat många olika sätt att skära och servera vattenmelon, men vill man kunna äta med händerna är det här MITT ABSOLUT bästa tips. Dela melonen på hälften och skär upp den i rutor. Sen är det bara att dra bitarna rakt upp. Enkelt att fixa och smidigt att äta.

 

3. Läskande melon- och hallonglass

Mixa ihop härligt läskande melon-och hallonglass och servera direkt ur melonskalet för en riktigt festlig känsla. Receptet är dessutom riktigt enkelt och innehåller bara 3 ingredienser.

Här finns receptet på den enkla glassen >>

 

Mer inspiration direkt i din inkorg?

Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer varje vecka fyllt med tips, trix och recept efter säsong!

Ja, jag vill gärna ha nyhetsbrevet >>

4 Vattenmelon-carpaccio

Tänk nytt och fixa en fräsch carpaccio av vattenmelon. Hyvla tunna skivor vattenmelon och toppa med smulad fetaost, salladslök och olivolja. Kanske lite hackad mandel för extra crunch. Avsluta med några varv med salt- och pepparkvarnen. En väldigt enkel, fräsch och uppskattad förrätt.

 

5. Torkad vattenmelon

För er som aldrig tröttnar på vattenmelon kör vi ett nytt vattenmelonsexperiment: torkad vattenmelon.

Så gör du: Skär tunna skivor vattenmelon, lägg på bakplåtspapper och kör på varmluftsugn 60 grader i cirka 5-6 timmar (stoppa en sked i glipan för att släppa ut ångan).

Resultatet: Hårda, knapriga och söta bitar. Perfekta att äta som mellis eller varför inte att bryta i filen. Varken jag eller barnen upplevde att de smakar vattenmelon, men de blev väldigt söta och goda. Tummen upp från oss, även om vi föredrar vanlig om vi måste välja.

 

6. Nyttig glass-sandwich av vattenmelon

Skär en tjock melonskiva och gör en ”ficka” i skivan.  I fickan stoppar du den glass du önskar. (Den här gången ville jag göra en nyttig variant till barnen så ”glassen” inuti består av fryst mixad banan med lite vaniljpulver. Roligt, enkelt (både att fixa och att äta), nyttigt och barnen får äta HUR MÅNGA GLASSAR DE VILL!

 

7. Vattenmelon-pizza

Visst skadar det inte att göra fruktätandet till en riktig fest då och då? Den här vattenmelonpizzan får det att vattnas i munnen på de flesta!

Ser hur du gör melonpizzan här >>

 

8. Vävd fruktskål av godissnören

Frukt är en fantastisk efterrätt som den är, men vill du ta uppläggningen ett steg längre rekommenderar jag att du gör en fin fruktskål av vattenmelon. Här visar jag dessutom hur du enkelt (jag lovar) väver kanten av vanliga godissnören.

Så här gör du din egen fruktskål >>

 

9.Dinosaurie av vattenmelon

Ett annat roligt sätt att  sätt att servera vattenmelonen är att göra ett dinosauriehuvud av den och fylla huvudet med innehållet du gröpt ur. Perfekt till sommarens kalas.

Gör så här:
1. Skär bort en bit av botten så att din vattenmelon står stadigt. 
2. Mun: Skär en stor skåra för munnen. Se till att den inte är för liten så att det finns tillräckligt med utrymme för att fylla den med vattenmelon-bitar. Karva ut innamätet och försök att få så mycket helt fruktkött som möjligt. Dela fruktköttet i små bitar och fyll munnen.
3. Ögon: Skär ut runda former för ögon och sätt i en mörk bit melonskal som pupil.
4. Ögonbryn. Gör två ögonbryn av skal som blir över från när du karvat ut munnen
5. Tänder. Stick i tandpetare som tänder.

 

10. Vattenmelon på pinne 

Tänk så enkelt det är att göra fruktätandet lite roligare och mindre kladdigt. Du behöver bara några glasspinnar och en vattenmelon: vips så har du vettenmelons -pinnar. Roliga att äta, festliga och man slipper bli kladdig om händerna!

Missa inte alla smarta tips jag delar på instagram och facebook!

Följ mig på instagram >>

Häng med mig på facebook >>

Årets galna glassnyheter!

Årets glassnyheter här på FixaSjälv bjuder på spännande och annorlunda versioner med recept. 

Klicka in och läs mer >>

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Glass mot hård mage – bara 2 ingredienser

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x