Den här fantastiska kakan har sitt ursprung dagen efter en väldigt rolig och sen kväll med mina tjejkompisar. Jag satt uppkrupen i soffan och visste inte om jag var sugen på choklad eller chips. Det slutade med att jag stoppade in en näve chips och en ruta choklad samtidigt.
Och så var idén till min dagen efter- kladdkaka född. Den perfekta kombinationen av sött, salt och fett. Hela dagsbehovet i en tugga.
Är du tveksam till chips i en kaka? Var inte det. Det är fantastiskt. Du bör dock skippa lök-eller grillvarianterna. Salta chips ska det vara.
Det är ju ingen slump att nästan alla chokladmärken har levererat en chokladsort med havssalt. Saltet plockar fram fler dimensioner av chokladen.
Dagen efter- kladdkaka
Ingredienser
- 150 g smör
- 3½ dl strösocker
- 2 ägg
- 1½ dl vetemjöl
- 4 msk kakao
- 1/4 tsk salt
- TOPPING
- 50 g popcorn
- 50 g salta potatischips
- 1 dl salta jordnötter
- 1/2 burk karamelliserad mjölk
- 1/2 dl kladdkakesmet från ovan
Så gör du:
- Sätt ugnen på 175°
- Smält smöret
- Rör ner socker och ägg, blanda väl
- Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat
- Spara 1 dl av smeten och häll resten i en smord form ”bröad” med kakao med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
- Låt kakan svalna
- Bred över ett lager med karamelliserad mjölk
- Varva lager av popcorn, chips, jordnötter och karamelliserad mjölk
- Avsluta med att hälla på den sparade kladdkakesmeten
- HUGG IN!
TIPS: Fler roliga kladdkakor
Spana in min Ballerinakladdkaka, Snickerskladdkaka och Kanelbullekladdkaka om du är ute efter fler annorlunda kladdkakor. Varför inte göra en kladdkakebuffé i jätteformat? Orkar du inte baka allt själv så fixa ett knytkalas där du lejer ut några kakor till kompisar.
————————————–
Tipsa gärna dina vänner om min underbara dagen efter-kaka. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
Mer inspiration direkt i din inkorg?
Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer varje vecka fyllt med tips, trix och recept efter säsong!