Skapat av Anna Winér @anna_winer
Den bästa mjölken gör du själv på 5 minuter och med 2 ingredienser: havregryn och olja, plus vatten! Du mixar alla ingredienser i ca 3 minuter och silar sedan vätskan genom en silduk eller vanlig sil. Sen är din mjölk klar!
Ett recept för alla:
- Inga animaliska produkter
- Sockerfritt
- Glutenfritt
- Utan nötter
Recept med havremjölk:
Vad sägs som chokladbrownie med nötfromage eller en pannacotta med hallon och choklad? Båda är bakade med havremjölken som en huvudingrediens och är så nyttiga och hälsosamma att du kan äta dem till frukost. Ingredienserna brukar du se på frukostbordet, men i dessa recepten har jag gett dem en helt ny form! Och så mycket godare! Det blir helt klart bästa frukosten i veckan. Följande nyttiga recept kan du laga med havremjölken:
Havrefromage med choklad och hallon
Havremjölk
Du behöver:
- 3 dl glutenfri havregryn
- 10 dl vatten
- 3 msk neutral olja
Så gör du:
En liter
- Mixa alla ingredienser till mjölken på hög hastighet i ca 3 minuter.
- Sila vätskan genom en silduk. Sparar restprodukten till att baka scones på eller använd som ströbröd i biffar.
Tips:
Mjölken håller 3-4 dagar i kylen.
Skaka väl innan användning.
Mjölken fungerar bra som ersättning till grädde och mjölk i matlagning.
Smaksättning:
Vill du lyxa till din havremjölk kan du enkelt tillsätta någon tesked vaniljpulver, 1 matsked kakao eller ett par söndermosad dadlar för mer smak och sötma.
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här