I SAMARBETE MED O´BOY
Jag har visat hur du enkelt använder O´boy till att fixa supersnabba bullar, varm O´boy-kladdkaka, knaprig granola, festig cheesecake och ljuvliga chokladbollar. Nu är det dags för kronan på verket i denna härliga samling: nämligen O´boy-glass.
LITE FLINGSALT GER EXTRA PIFF
Och det är inte vilken glass som helst. Den är så god att varken jag eller Knut kan sluta äta när vi väl är igång. Krämig och mild, men absolut inte mesig. Jag tror att det är kombinationen av den söta chokladsmaken och havssaltet som gör det där lilla extra. Jag tillsätter ofta lite salt i mina söta recept eftersom det bryter av väldigt fint.
INGEN GLASSMASKIN BEHÖVS
En annan bonus med den här Oboy-glassen är att den är enkel att fixa. Det är bara att vispa och röra. Du behöver inte någon glassmaskin utan du fryser den i en form. En perfekt avslutningen på en god middag helt enkelt eftersom den brukar falla både barn och vuxna i smaken.
Krämig O´boy-glass
Du behöver:
- 5 dl vispgrädde
- 1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
- 1,5 dl O´boy
- 1 tsk flingsalt
Så gör du:
Smet 1 (bas-smet)
- Börja med att vispa vispgrädden tjock och fluffig.
- Blanda 2 dl av den söta kondenserade mjölken med den vispade grädden. Observera att allt måste vara väl blandat, annars kan iskristaller bildas i glassen.
Smet 2 (O´boy-smet)
- Ta 1/3 av bas-smeten och blanda med ½ dl O´boy.
Smet 3 (O´boy-sås)
- Blanda resten av den kondenserade mjölken med 1 dl O´boy och 1 tsk smulad flingsalt.
Blanda ihop:
- Nu ska dessa tre härliga fluffiga smeterna varvas i en form. Såväl enskilda glassformar som stora bakformar/springformar funkar fint. Tjuvsmaka gärna! Smeten är ljuvlig.
- Gör gärna ett virvlande mönster högst upp med baksidan av en sked.
- Ställ glassen i frysen, minst 4 timmar.
- Tina ca 20 minuter.
- Servera och njuuuuut!
Serveringstips
Glassen är galet god som den är i ett rån eller i en skål, men vill du lyxa till det så toppa gärna med lite knaprig O´boy-granola. Eller varför inte servera till din O´boy-kladdkaka.
Förvaring
Täck glassen med plastfolie så håller glassen sig fint. Ta fram och tina när du blir sugen.
Världens godaste chokladsås
Sist men inte minst vill jag tipsa om att gärna göra lite extra chokladsås som du kan servera till glassen. Såsen är verkligen suveränt krämig och god. Och som jag skrev tidigare: den där gnuttan havssalt är det som verkligen bidrar till det lilla extra.
——————————————————-
Tycker du att den här O’boy-glassen verkar god? Tipsa gärna dina vänner. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här