Skapat av Anna Winér @anna_winer
Nöt och mandelfri morotskaka på kikärtsmjöl ger en nötig smak
Kikärtsmjölet ger en rund och nötig smak till morotskakan utan att man behöver ha i några nötter. Perfekt vid nöt- eller mandelallergi! Beroende på hur söt du vill ha kakan kan du variera sötning efter smak. Testa med dadlar, olika sorters sirap eller vanligt socker.
Dekorera morotskakan med citrongrädde och ätbara blommor
Jag täckte morotskakan med vispad vegetabilisk grädde som jag smaksatte med citron. Några ätbara blommor (penséer från trädgården) fick agera dekoration! Visste du att du kan äta blommorna? Perfekt sätt att lyckas få sina kakor riktigt lyxiga på ett snabbt och enkelt sätt.
Enkel morotskaka för alla
Du behöver
- 2 dl kikärtsmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk kanel
- 0,5 dl mosade dadlar eller valfri sötning efter smak
- 2 dl rivna morötter
- 0,6 dl sojamjölk
Så gör du
1. Blanda de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig. Kombinera sedan de båda och blanda väl.
2. Smörj en form som är 20 cm i diameter, häll i smeten och grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 12-15 minuter.
3. Låt kakan svalna innan du dekorerar med exempelvis grädde smaksatt med citronsaft, pumpafrön, ätbara blommor och rivna morötter.
Varför inte göra morotskakan till en räv?
Se hur jag gjorde rävtårtan här >>