Chokladbollar med Snickers och Bounty

När du tror att chokladbollar är det godaste du kan baka utan ugn så klämmer du in Bounty - och Snickersbitar i dem. Och vips har du fixat något ÄNNU GODARE. Vill du testa något nytt idag på chokladbollens dag rekommenderar jag varmt dessa Bounty- och Sni

Idag är det chokladbollens dag, något som självklart måste firas. Först tänkte jag baka min skoningslöst goda chokladbollskladdkaka, men sedan kom jag till sans och bestämde mig för att testa något nytt. 

Det skulle vara något enkelt, men ändå nytänkande. Jag ville ha den karaktäristiska chokladbollsformen, men ett överraskande innehåll. Först var jag inne på att fylla dem med någon härlig smet, men sedan föll valet på något som är pinsamt enkelt och fasligt gott. Några av mina favoritchokladbitar: Snickers och Bounty.

 

snickersbollar-1-jpg.jpg

VARIERA FYLLNINGEN
Självklart är det bara att variera fyllning efter smak. Bara tanken på alla goda chokladbitar med kola, som Dumle, Plopp och Center, får det att vattnas i munnen på mig. Andra varianter som jag tycker att ni borde spana in är:

* Baka med Fridas chokladbollar med Nutellagömma och
* Sabina Sweet and Simples chokladbollar med Ferrero rocher.

Båda ser helt ljuvliga ut.

 

snickersbollar-2-jpg.jpg

För att förstärka fyllningen rullar jag dem i passande toppingar. Kokos till Bountybollarna och krossade jordnötter till Snickersbollarna.

snickersbollar-3-jpg.jpg

Snickers- och Bountybollar 

Du behöver

 • CHOKLADBOLLAR
 • 100 g rumsvarmt smör
 • 3 dl havregryn
 • 1 dl strösocker
 • 1 msk vaniljsocker
 • 3 msk kakao
 • 3 msk starkt kaffe
 • TOPPING
 • 2 små Snickers (eller 1 stor)
 • 2 små Bounty (eller 1 stor)
 • 1 dl hackade salta jordnötter
 • 1 dl kokos

Så gör du:

 

CA 8-10 STORA CHOKLADBOLLAR

 1. Blanda ihop alla ingredienser till chokladbollssmeten
 2. Ställ kallt (i kylen ca 15 minuter eller i frysen i 5 minuter)
 3. Dela chokladbitarna (ca 2-3 delar/styck om det är små Bounty/Snickers och 4-5 delar/styck om det är stora Bounty/Snickers)
 4. Forma en ”skål” av lite chokladbollssmet och baka in chokladen. Se till att ha koll på vilken choklad du stoppar i så att du rullar i rätt topping
 5. Häll upp toppingen i två skålar och rulla bollarna
 6. Ställ kallt fram till servering
 7. Njut!

Mer inspiration direkt i din inkorg?

Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer varje vecka fyllt med tips, trix och recept efter säsong!

Ja, jag vill gärna ha nyhetsbrevet >>

snickersbollar-4-jpg.jpg

SNICKERS- OCH BOUNTYKLADDKAKA
Just precis. Har du lite mer tid rekommenderr jag starkt att baka min gigantiska Snickerskladdkaka eller varför inte min jättestora Bountykladdkaka. Gratis godispapper finns att skriva ut vid recepten.

bountykladdkaka-10-jpg.jpg

——————————————————-
Tycker du att de här Snickers- och Bountybollarna verkar goda? Tipsa gärna dina vänner. Använd Facebookknappen nedanför inlägget för att dela.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Prenumerera
Notis om
guest

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Rabato
3 år sedan

Jag letar bara efter ett dessertrecept för att hålla barnen glada för semestern. Detta recept är vad jag behöver! Ser väldigt aptitretande ut, jag lagar mat i helgen.

Nästa inlägg

Pimpa din glasstrut med Pokémon

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x