Låt oss fortsätta på det inslagna spåret att förvandla populära klassiker till gigantiska versioner i kladdkakeformat. Den här Bountykladdkakan blir väldigt lik originalchokladen både i utseende och smak, med den stora skillnanden att den är mycket kladdigare.
För maffigaste effekt, servera tillsammans med Snickerskladdkakan och vanliga Bounty och Snickers.
TACK TILL ER FÖR BOUNTYKLADDKAKAN
Att den här Bountykladdkakan blev till är lite av er förtjänst. I kommentarsfältet i anslutning till min Snickerkladdkaka (som med 1,3 miljoner visningar är min mest sedda film) på Facebook har flera av er har frågat om jag inte kan göra en likadan fast med Bounty. Och det är klart jag kan!
Det som är så kul med Facebook är att jag med en gång ser vad ni tycker om. Ni gillar, delar, kommenterar och kommer med önskemål och frågor. Ofta postar ni också bilder när ni själva har bakat den aktuella kakan, något som jag tycker är jättekul. Jag försöker ge så mycket respons jag bara kan, men om jag inte har svarat på er fråga får ni gärna skicka den direkt till min mail.
Hej du härliga, kladdiga uppenbarelse… Nu kommer jag och äter upp dig!
Fixa Självs galna Bountykladdkaka
Du behöver:
- KLADDKAKA
- 100 g smör
- 2 1/2 dl strösocker
- 2 ägg
- 1 dl vetemjöl
- 3 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 1/5 tsk salt
- KOKOS-SMET
- 1 burk (397 g) sötad kondenserad mjölk
- 250 gram kokosflingor
- CHOKLADTÄCKE
- 250 g ljus bakchoklad
- 1 msk vegetabilisk olja (gärna kokosolja)
Så gör du:
KLADDKAKA
- Sätt ugnen på 175°
- Smält smöret och låt svalna (annars kan äggen koagulera)
- Rör ner socker och ägg, blanda väl
- Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
- Häll smeten i en smord avlång form (ca 30 x 11 cm) med bakplåtspapper som sticker upp över kanten
- Grädda mitt i ugnen 12- 14 minuter
- Håll koll- den ska vara lite kladdig
- Låt kallna helt
KOKOS-SMET
- Rör ihop den sötade kondenserade mjölken med kokosflingorna
- Häll kokos-smeten på den kalla kladdkakan
- Ställ kallt och låt kakan sätta sig (ställ gärna i frysen 15 minuter- då blir den väldigt lättarbetad)
CHOKLAD
- Smält bakchokladen i mikron eller i vattenbad
- Häll i lite vegetabilisk olja så blir chokladen mjukare och det går lättare att skära
- Ta ur kakan ur formen och lägg den på ett bakgaller med ett bakplåtspapper under. Forma den lite rund på kanterna med händerna så att den ser ut som en Bounty
- Häll på chokladen och sprid ut med en slickepott
- Gör Bountys karakteristiska mönster (två ”vågor”) med en sked på kakan
- Ställ svalt för att stelna
GODISPAPPER (OM DU VILL)
- Skriv ut Bountypappret längst ner i artikeln
- Klipp kanten efter sista s:et i sicksack-mönster
- Vira pappret runt kladdkakan och vik in där det behövs
- Voila! Färdig att få guldmedalj i kakbakning
- Ps. Skriv gärna ut några extra recept om du har
TIPS: KLADDKAKEBUFFÉ
Min Snickerskladdkaka är såklart ett perfekt komplement. Ska du ha stor fest kan du ju servera en kladdkakebuffé i jätteformat.
Orkar du inte baka allt själv så fixa ett knytkalas där du lejer ut några kakor till kompisar.
GRATIS BOUNTYPAPPER
Upplevelsen blir helt komplett om du serverar din Bountykladdkaka i ett gigantiskt Bountypapper. Klipp ena kanten i sicksack-mönster för en naturtrogen form. Vira pappret runt kladdkakan och vik in där det behövs.
Du kan skriva ut ett gigantiskt Bountypapper HÄR
————————————–
Tycker du att den här Bountykladdkakan verkar god? Tipsa gärna dina vänner. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här