Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Panduro
Punschrullar, dammsugare eller arraksrulle? Kärt barn har många namn. Oavsett vad du kallar dem kan vi väl komma överens om att de är väldigt goda? Och att ta något väldigt gott (hemgjord glassmet) och blanda ihop med något ännu godare (punschrullar) kan ju inte bli något annat än succé. Säg hej till punschrulleglassen!
Själva garneringen gör man som man vill med. Jag tyckte att det var lite roligt att garnera med hela bitar så att man tydligt ser att det är punschrullar, men du kanske tycker annorlunda?
Men hej du ljuva glasspinne. Om jag skulle ta och äta upp dig!
PINNAR OCH FORMAR FRÅN PANDURO
Appro på pinne så är glasspinnarna (och även formarna) från Panduro.
Du hittar fyra formar och 50 pinnar i ett paket här.
Punschrulleglass
Du behöver:
- 1 burk (397 g) kondenserad mjölk, sockrad
- 5 dl vispgrädde
- 10 punschrullar / dammsugare
Så gör du:
Glass-smet
- Vispa grädden med elvisp
- Rör ner den kondenserade mjölken i grädden och vispa lite till
- Hacka punschrullarna i önskade stora bitar
- Tjoffa ner punschrullebitarna i gräddsmeten
Glass i form
- Häll i smeten i valfria formar
- Toppa med bitar av pusnchrullarna så att det ser lite snajdigt ut
- Ställ in glassen i frysen, minst 3 timmar
- Ta ut glassen
Skopglass
- Lägg i bakplåtspapper i en form.
- Häll i den härligt fluffiga smeten
- Toppa med bitar av pusnchrullarna så att det ser lite snajdigt ut
- Ställ in glassen i frysen, minst 4 timmar
- Tina 20-30 minuter
GLASS I STORA GLASS
Glass är som bekant gott. Särskilt när de är enkla att göra.
ENKLA GLASSAR
Här är tre andra goda glassrecept som du fixar med bara tre ingredienser:
NYTTIGA GLASSAR
Är du inne på det lite nyttigare spåret finns det såklart glassar för det också:
Använda Produkter
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här