Sök

Glögg-glass, årets julefterrätt

Idag bjuder jag på en riktigt god och nytänkande julefterrätt: glögg-glass. Den innehåller bara fyra ingredienser och blir underbart krämig med en tydlig smak av glögg och kardemumma. För optimal julkänsla serverar du naturligtvis med russin och mandel.

Idag bjuder jag på en nytolkning av en av våra mest älskade julklassiker: glögg med mandel och russin. Istället för kokhet, serverar jag den iskall, i form av krämig glass.

Min glögg-glass innehåller bara fyra ingredienser och går snabbt att svänga ihop. Under tiden den fryser kan du ägna tid åt julmys med familjen.

Den perfekta juldesserten om du frågar mig!

Glöggen tränger igenom ordentligt och den nymalda kardemumman är pricken över i:et. Och ja, använd kardemummakärnor som du maler själv. Det blir en helt annan smak än om du använder färdigmald variant. 

Tillsätt med fördel några droppar karamellfärg i glass-smeten för att till den här härligt rosa färgen.

Varm glögg och pepparkakor i all ära, men den här glögg-glassen är perfekt om du vill uppdatera glöggmyset eller letar efter en nytänkande julefterrätt. 

Skriv ut

Underbar glögg-glass

Du behöver

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk (397 g) kondenserad mjölk, sockrad
  • 3 dl glögg
  • 1/2 msk nymald kardemumma
  • Ev. 5 droppar röd karamellfärg

Så gör du:

  1. Vispa vispgrädden i en skål
  2. Häll i den sockrade kondenserade mjölken
  3. Häll i glögg
  4. Rör ordentligt (allt måste vara väl blandat, annars kan iskristaller bildas i grädden)
  5. Häll i karamellfärgen om du vill att glassen ska bli läckert rosa
  6. Häll i den härligt fluffiga smeten i en form
  7. Lägg in glassen i frysen, minst 2 timmar, men gärna längre
  8. Tina 10-20 minuter
  9. Servera med russin, mandlar och pepparkakor
  10. Underbart! 
     

 

 

 

MER JULGOTT
För fler enkla och goda förslag till jul- kolla in nedan: 

JULGRANSKAKOR
Sötaste kakorna i jul

PEPPARKAKSKLADDKAKA
Kladdkakan för dig som älskar pepparkaksdeg

LUSSEBULLEKLADDKAKA
Lussebullen som garanterat aldrig blir torr

MARIANNE-FUDGE
Bara fyra ingredienser- perfekt till varm choklad

JULFIGURER I CHOKLAD
Tomten, Rudolf och den smälta snögubben- hur enkelt som helst

 

--------------------------------------

Tycker du att den här glögg-glassen verkar mer än god? Tipsa gärna dina vänner. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook