Sök

Galet goda (och nyttiga) Snickersbollar

Om du som jag ÄLSKAR Snickers, men inte vill undvika onyttigheter ska du genast testa den här fantastiska Snickersbollarna. Vegan, glutenfria, mjölkfria, utan raffinerat socker och framförallt LJUVLIGT GODA. Bättre än så blir det inte.

Snickersrecept är en återkommande favorit på Fixa Själv. Kolla bara in den här gigantiska Snickerskladdkakan och chokladbollar fyllda med Snickers. Den här gången tar vi Snickersen åt ett mer hälsosamt hålli form av farligt goda Snickersbollar.

Foto: Suzys Green Kitchen

Utan raffinera socker, vegan, glutenfria och mjölkfria. Check på allt.

Snickersbollarna är perfekta att förvara i frysen och plocka fram när sötsuget slår till. De passar också utmärkt som mellanmål eller kvällssnacks. 

Receptet är framtaget av fantastiska Suzy Q Wema som driver Suzys Green Kitchen. För mer grön inspiration (det mesta raw, plantbaserat och veganskt), följ Suzy på Facebook och Instagram 

Skriv ut

Snickersbollar

Så gör du:

  • 3 dl naturella cashewnötter
  • 2 msk kakao
  • 1 nypa salt
  • 15 urkärnade färska dadlar
  • 2 msk tahini
  • 4 msk jordnötssmör (raw variant vid önskemål)
  • 2 msk vatten
  • Ev. jordnötskross

Du behöver:

 

 

  1. Mixa cashewnötter, kakao & salt till ett mjöl i en matberedare/mixer
  2. Tillsätt urkärnade dadlar och mixa igen tills dadlarna blir jämnt fördelade och mjölet blivit mer som klumpar
  3. Tillsätt tahini och jordnötssmör och mixa tills jordnötssmöret det har gått in ordentligt i degen (degen kommer nu vara mörkare och lite "blötare" än tidigare men fortfarande lite klumpig. Det ska gå att trycka ihop degen mellan fingrarna och stanna ihopklämd (tänk Skogaholmslimpa), men om du försöker rulla till en boll så vill den inte riktigt hålla ihop.
  4. Fortsätt mixa och häll i vattnet en sked i taget tills degen går ihop till en stor boll.
  5. Nu är den färdig att rullas till mindre bollar i valfri storlek.
  6. Avsluta med att rulla i jordnötskross (eller kanske kokos om en hellre vill det!). Kan hända att bollarna släpper ifrån sig lite olja när de rullas men det gör inget, fastnar mer jordnötskross då!

Så gör du- steg för steg

1

I med cashewnötter, kakao och salt i en matberedare.

2

Mixa så att det ser ut så här.

3

I med dadlarna.

4

Mixa så att det bildas klumpar.

5

Tillsätt jordnötssmör och tahini.

6

Mixa igen och degen blir ännu "blötare" utan att hålla ihop helt.

7

Mixa en sista gång och tillsätt vatten under tiden. Resultatet blir en stor kletig boll som nu är redo att bli till mindre bollar.

8

Rulla till valfri storlek och rulla slutligen eventuellt i jordnötskross.

Mums!

8 ANDRA RECEPT SOM PASSAR DE FLESTA
De här Snickersbollarna är både glutenfria och laktosfria. De är dessutom helt utan animaliska ingredienser och vitt socker och passar således de flesta.

Här är åtta andra recept som passar de flesta.

FRUKT OCH BÄRREMMAR. 0 % socker

KNAPRIGA MUSLIBARS. Med rostad havre och jordnötssmör.

NYTTIG BANANKOLA. Bara en ingrediens (gissa vilken?)

HEMLIGA CHOKLADBOLLAR. Chokladbollar med hemlig ingrediens

KANELBULLEGLASS. Glass som smakar kanelbulle

GRÖTGLASS. Gröt- fast i glassform

NYTTIGA DONUTS. Fixas på 20 minuter

MAGISKA MAKRONER. Bara 4 ingredienser 

-------------------------------------------------------
Tipsa gärna dina vänner om de här supersmarriga Snickersbollarna. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

För att följa receptets skapare Suzy på Facebook: klicka här
För att följa receptets skapare Suzy på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook